Vis met nectarine

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 400 g witvis zoals kabeljauw, schelvis, koolvis, schol
  • 1 à 2 nectarines
  • 3 à 4 el geschaafde amandelen
  • roomboter
  • zout

Rooster de amandelen tot deze lichtbruin zijn. Smelt de roomboter in een koekenpan en laat de vis hierin zachtjes gaar worden. Was en snijd de nectarines in stukjes en voeg deze op het laatst toe. Laat het fruit even doorwarmen. Strooi de amandelen over de vis.

Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld kort gestoofde spitskool.

De nectarine

Nectarines kun je zowel in zoete als in hartige gerechten verwerken. De nectarine is een spontane mutatie van de perzik en kan aan dezelfde boom hangen als de perzik. Het is dus geen kruising tussen een perzik en een pruim. De vrucht bevat veel bioactieve stoffen zoals luteïne en zeanxanthine. Beide stoffen zijn belangrijk voor het functioneren van de ogen.