Adressen

Voeding als therapie

In Nederland en België is een grote groep PNI-artsen en -therapeuten opgeleid die voeding als therapie inzetten bij de behandeling van allerlei klachten zoals vermoeidheid, darmklachten, allergieën, hormonale onbalans en psychische klachten.

De Psycho-Neuro-Immunologie (PNI) is een jonge wetenschap die onderzoekt hoe gedachten en emoties, het zenuwstelsel en het immuunsysteem met elkaar communiceren. Organen en orgaansystemen staan met elkaar in verbinding. Een verstoring in het ene orgaansysteem kan leiden tot klachten in een ander orgaansysteem. Zo ondermijnt chronische stress op den duur het immuunsysteem en kan het een rol spelen in het ontstaan van allerlei aandoeningen.

Voeding neemt een centrale plaats in omdat het stoffen aanlevert die alle biochemische processen beïnvloeden.

Het individuele therapie-advies van voeding en leefstijladviezen heeft als doel het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren en het verstoorde evenwicht weer te herstellen.

Cursussen

Wil je leren koken met pure oervoeding? Op diverse locaties worden kookcursussen gegeven om je wegwijs te maken in de oerkeuken.

Op deze website bieden wij therapeuten de mogelijkheid om hun oervoedingscursus aan te kondigen. Wij hebben geen commerciële banden met de aangeboden cursussen en zijn derhalve niet verantwoordelijk voor de inhoud, de kwaliteit en de prijs.

Als je een cursus wilt plaatsen vul dan het contactformulier in op deze website. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Natuurdietist Nelleke DillemaTelefoon: 06 48399930 / E-mail: info@natuurdietist.net / Website: www.natuurdietist.net
Meer dan vitaliteit
Rahana Broek-Onken
van Alkemadelaan 45, 3232XJ Brielle
Telefoon: 06 27521645 / E-mail: rahan@chello.nl / Website: www.meerdanvitaliteit
Tanja Clavel-WaterreusAdres kooklocatie: Hoofdstraat 102, de Lier
Telefoon: 06 40283248 / E-mail: tanja.waterreus@ziggo.nl / Website: www.tanjaclavel.nl
OERvitaal & lekker koken
Jolanda Dorenbos
locatie kookworkshop: MFC ’t Marheem, Marum (aan A7)
Telefoon: 06 53431639 / E-mail: info@oervitaal.nl / Website: www.oervitaal.nl
Diëtistinperspectief
Anneke Dijkstra
Magnesiumlaan 3, 9743 TA Groningen Telefoon 06 10274984 / E-mail: info@dietistinperspectief.nl / Website: www.dietistinperspectief.nl
Geaard Leven
Gea van der Wal
Workshops in Friesland en de Bollenstreek
Website: www.geaardleven.nl/workshops/