Parelhoen, paddenstoelen, wortelmix en veldsla

Warme maaltijd voor 2 personen

Parelhoen

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 1 parelhoen
  • 2 teentjes knoflook
  • basilicum
  • oregano
  • tijm
  • rozemarijn
  • 4 el olijfolie
  • zout

Verwarm de oven voor op 120°C. Halveer de knoflookteentjes en vul de parelhoen met een bosje verse kruiden en de knoflook. Braad de parelhoen aan in de olie. Leg het vlees in een ingevette ovenvaste schaal en sluit de schaal af met een deksel. Zet de parelhoen 3-4 uur in de warme oven. Strooi er later eventueel wat zout over.

Gebakken paddenstoelen

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd deze in stukken. Snijd de ui in ringen en fruit deze in een koekenpan. Voeg vervolgens de olie en de paddenstoelen toe en bak het mengsel lichtbruin en gaar.

Gebakken wortelmix

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 1 peterseliewortel
  • 1 winterwortel
  • rozemarijn
  • 2-3 el olijfolie

Schil de peterselie- en de winterwortel en snijd deze in stukken. Knip of snijd de rozemarijn fijn en strooi het over de wortelen. Bak de groenten zachtjes gaar in de olie.

Veldsla

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 100 g veldsla
  • 1 bosuitje
  • 2 el pijnboompitjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • eventueel 1 tl honing of pesto

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan lichtbruin. Verwijder eventuele worteltjes van de veldsla. Was de sla en droog de groente in een slacentrifuge of in een theedoek. Snijd het bosuitje fijn. Maak een dressing van olie, citroensap en mosterd. Voeg eventueel wat honing of pesto toe. Meng de sla met de pijnboompitjes en het uitje. Serveer de sla met de dressing.