Spitskoolsalade met vis
Benodigdheden
Voor 1 persoon
- 75-100 g witvis: koolvis, kabeljauw, schelvis
- 125-150 g spitskool
- 1 avocado
- 1/2 – 1 friszure appel
- 1 bosuitje
- 1 el gepelde hennepzaadjes
- 1 el geroosterd sesamzaad
- olijfolie
- klein scheutje pompoenpit- of sesamzaadolie
- kerriemayonaise of mayonaise met kerrie
- zout, kerrie
Bak de vis op een laag vuur in wat olijfolie net gaar. Voeg kerrie en zout naar smaak toe. Maak de vis in de pan al in stukjes en roer de kerrie er goed door. Laat afkoelen. Snijd de appel in kleine stukjes en het bosuitje in ringetjes. Snijd de avocado overlangs door, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in de avocado in kleine stukjes. Schep met een lepel de avocado leeg. Snijd de spitskool heel fijn. Meng de spitskool, avocado, vis, appel en ui door elkaar. Maak een dressing van 1 eetlepel kerriemayonaise, olijfolie en iets pompoen- of sesamolie. Roer de dressing door de spitskool. Strooi de zaadjes over de salade.
Variatie:
- gebruik in plaats van spitskool ook eens chinese kool.
- voeg wat geraspte wortel toe