Kleurrijke witvis

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 300-400 g zoete aardappel (bataat)
  • olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 venkelknol
  • 1 stengel prei
  • 300 g witvis: koolvis, kabeljauw of shelvis
  • 1 à 2 tl kerrie
  • himalaya zout
  • zwarte peper
  • 50-100 ml kokosmelk
  • paar takjes verse koriander

Schil de bataat en rasp deze grof. Baak de aardappel op een laag vuur lichtbruin en gaar in wat olijfolie. Laat de aardappel niet te zacht worden. Snijd intussen de ui in halve maantjes en fruit deze met iets zout op een laag vuur droog. Voeg wat olijfolie toe zodra de ui zacht en glanzend is. Snijd de knoflook fijn en laat deze even mee fruiten met de ui. Was en snijd de venkel in kleine reepjes en voeg deze toe aan de ui. Laat de venkel op een laag vuur beetgaar worden. Voeg eventueel iets water toe en dek de pan af met een deksel. Snijd de prei overlangs door en spoel het vuil eruit. Snijd de prei in dunne halve ringetjes. Voeg op het laatst toe aan de venkel en laat de prei in een paar minuten zacht worden.

Bak in een aparte pan intussen de vis in olijfolie op een laag vuur gaar. Verdeel de vis in de pan in stukjes en maak op smaak met kerrie, zout en peper.  Snijd de koriander fijn.Meng deze kruiden goed met de vis. Voeg de vis, de venkel en de bataat bij elkaar. Schep voorzichtig om. Voeg de kokosmelk toe. Proef het gerecht en voeg eventueel extra kokosmelk, zout, peper en kerrie toe. Garneer met koriander.

Tip:

  • fruit kleingesneden curcumawortel mee met de ui en de knoflook