Shiitake salade

Benodigdheden
Voor 1 persoon

  • 150-200 g bataat (zoete aardappel)
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g shiitake
  • 1 bosuitje
  • 30-40 g waterkers of veldsla
  • olijfolie
  • pompoenpit- of sesamolie
  • 1 el hennepzaad
  • 1 el sesamzaad
  • zout

Schil de bataat en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de shiitake in plakjes, de ui in halve maantjes en de knoflook in stukjes. Bak de bataat in een beetje olijfolie op een laag vuur bijna gaar. Voeg op het laatst de paddenstoelen, de ui en knoflook toe en laat deze samen met de bataat gaar worden. Laat afkoelen. Snijd het bosuitje in ringetjes en was de waterkers of veldsla. Leg het paddenstoelenmengsel op een bedje van waterkers of veldsla, strooi de zaden en het bosuitje erover en giet er nog wat olijf- en of pompoenpit/ sesamolie over.

Variatie:

  • gebruik in plaats van shiitake een andere paddenstoel.
  • voeg eventueel wat geweekt zeewier toe. Zeewier bevat jodium, een essentieel mineraal voor de energiehuishouding.