Wortelsalade met vis

Lunchgerecht voor 1 persoon

Benodigdheden
Voor 1 persoon

  • 100 g witvis zoals kabeljauw, schelvis, schol
  • 1/2 el kokosolie
  • kerrie, zout, peper
  • 150 wortel
  • 1 kleine of 1/2 grote appel
  • 2-3 el zonnebloempitten
  • 1 bosuitje
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • iets pompoenpit- of sesamolie
  • 2 takjes peterselie

Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en bak de vis op een laag vuur gaar. Verdeel de vis in de pan in stukjes, maak op smaak met kerrie, zout en peper. Vermeng de kruiden goed met de vis. Laat de vis afkoelen.

Maak de wortel goed schoon en rasp deze samen met de appel fijn. Rooster de zonnebloempitten lichtbruin. Snijd het bosuitje in kleine ringetjes. Snijd of knip de peterselie fijn. Maak een dressing van het sap en iets olie. Meng de wortel, de appel, ui en een deel van de pitjes en peterselie met elkaar. Leg hierop de vis en strooi de overgebleven pitjes en peterselie over de salade.

Meeneemlunch: neem de vis apart verpakt mee.