Salade van peterseliewortel
Lunchgerecht voor 1 persoon
Benodigdheden
Voor 1 persoon
- 1 à 2 peterseliewortel(s)
- 75-100 g verse zalm
- 1/2-1 kleine friszure appel
- 1 (bos)uitje
- 30-40 g waterkers of rucola
- 7-8 macadamianoten
- olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl honing
- zout
- peterselie
Schil de peterseliewortel dun, rasp deze grof en roerbak in een beetje olijfolie beetgaar. Bak de zalm op een laag vuur net gaar. Voeg iets zout naar smaak toe. Laat de wortel en de zalm afkoelen. Snijd de appel in kleine stukjes, het bosuitje in ringetjes en hak de noten. Was en droog de waterkers of rucola. Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie, het citroensap en de honing en maak deze op smaak met iets zout. Snijd de zalm in stukjes. Meng de peterseliewortel met de zalm, de appel en de ui. Roer de dressing erdoor. Leg de peterseliewortel op een bedje van waterkers of rucola. Strooi de noten erover.
Meeneemlunch: voeg de waterkers of rucola pas toe als je gaat eten.