Spitskoolsalade met kip

Lunchgerecht voor 1 persoon

Benodigdheden
Voor 1 persoon

  • 100-125 g kipfliet
  • kokosolie
  • kerrie, zout, peper
  • stukje spitskool
  • 1 bosuitje
  • 1/2 -1 appel
  • 1 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • evt. iets pompoenpitolie
  • veldsla of rucola
  • 2 el pistachenoten

Snijd de kipfilet in kleine, dunne reepjes. Bak de kip kort gaar in wat kokosolie en laat de kerrie op het laatst even meebakken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de kip afkoelen.

Maak een dressing van mayonaise, olie en kerrie. Snijd de spitskool heel dun, snipper de appel en snijd het bosuitje in ringetjes. Meng de groenten en de appel met de dressing. Was en droog de veldsla of rucola. Serveer de spitskool, de sla en de kip op een bord en strooi de noten erover.

Tip: Plan je lunches vooruit en bak de avond te voren wat extra kip voor de lunch van morgen.

Variatie

Voeg 2 eetlepels gedroogde cranberry’s toe aan de salade.