Paksoivariatie

Lunchgerecht voor 1 persoon

Benodigdheden
Voor 1 persoon

  • 100 g kipfilet of kipdijfilet
  • kokosolie
  • kerrie, zout, peper
  • 200 g bataat
  • olijfolie
  • paar stengels paksoi
  • 1 el sesamzaad
  • 1/2 ui
  • eventueel scheutje kokosroom

Snijd de kip in dunne, kleine reepjes. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en bak de kip in korte tijd gaar. Maak op smaak met kerrie, zout en peper en vermeng de kruiden goed met de kip.

Maak de bataat schoon en snijd deze in dunne plakjes. Bak de bataat op een laag vuur in wat olijfolie gaar. Rooster de sesamzaadjes lichtbruin. Snijd de ui fijn. Fruit de ui in een droge pan even met iets zout tot de ui glazig ziet. Voeg dan iets olijfolie toe en fruit de ui lichtbruin. Snijd de paksoi klein en voeg deze toe aan de ui. Roerbak de groente kort tot deze beetgaar is. Maak op smaak met peper en zo nodig met iets zout.

Serveer de bataat, de paksoi en de kip op een bord. Strooi de sesamzaadjes erover en giet er eventueel een scheutje kokosroom over.

Tip: plan je lunch vooruit en bak de avond te voren wat extra kip voor de lunch van morgen.

Lunch of warme maaltijd

Dit gerecht kan je zowel als lunch of als avondmaaltijd eten. Pas de hoeveelheden van de ingrediënten eventueel aan.