Bietensalade met pastrami

Lunchgerecht voor 1 persoon

Benodigdheden
Voor 1 persoon

  • 75-100 g pastrami
  • 1 à 2 rode bietjes
  • 1 kleine appel
  • 1 (bos)uitje
  • 1 klein struikje witlof
  • handje rozijnen
  • handje hazelnoten (of andere noten)
  • 2 el olijfolie of
  • 1 el pompoenpitolie en 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl mosterd
  • zout en peper
  • peterselie
  • bieslook

Schil de bietjes, snijd ze in stukjes en kook de groente in 15 minuten gaar. Laat de groente afkoelen. Snijd of knip de kruiden fijn. Snijd het bosuitje in ringen, de appel in blokjes en de witlof in fijne reepjes. Rooster de noten en hak ze grof. Voeg de appel, de ui en de witlof toe. Maak een dressing van olie, citroensap, honing en mosterd. Schep de rozijnen, de gehakte noten en de dressing door de salade en maak deze op smaak af met de kruiden. Garneer de salade met de plakjes pastrami.

Meeneemlunch: neem de pastrami apart verpakt mee.

Rode bietjes

Rode bietjes kun je het beste eerst schillen en klein snijden of raspen voor het koken. Je verkort de kooktijd en behoudt de smaakstoffen als je de bieten kookt in weinig water.