Omelet met wilde spinazie

Lunchgerecht voor 1 persoon

Benodigdheden
Voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 300 g verse wilde spinazie
  • bieslook
  • 1 el pijnboompitten
  • kokosolie of olijfolie
  • zout

Was en droog de spinazie. Roerbak de spinazie kort in olijfolie. Klop de eieren los met 1 eetlepel water en een snufje zout. Knip of snijd de bieslook fijn en voeg deze toe aan het eimengsel. Bak één kant van de omelet in olie tot de bovenkant licht begint te stollen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Leg vervolgens de spinazie op de omelet en strooi de pijnboompitten erover. Klap de omelet dubbel.

Meeneemlunch: serveer de omelet koud of warm deze ter plaatse op.

Olijfolie verwarmen

In de recepten gebruiken we olijfolie om in te bakken. Laat de temperatuur niet te hoog worden. Gebruik voor het bakken een milde olijfolie en voor de salade een extra virgine.