Krokante witvis, Savooiekool en frisse wortelsalade

Warme maaltijd voor 2 personen

Krokante witvis

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 400 g witte vis (schelvis, koolvis, wijting)
  • 50 g pijnboompitten
  • 5 el olijfolie
  • iets grof zeezout

Verwarm de overschaal voor in de oven. Bak de vis in olie aan beide zijden bijna gaar. Hak de pijnboompitten grof en meng deze met iets zout. Leg de vis in een (voorverwarmde) ovenschaal met daaroverheen de gehakte pijnboompitten. Giet 1 el olijfolie over de vis. Zet de vis onder een hete grill tot het korstje bruin is.

Savooiekool

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 400 g savooie- of groene kool
  • 1 tl kummel
  • 1 tl gemalen koriander
  • 3 el olijfolie

Snijd de kool in heel dunne reepjes en roerbak deze in de olijfolie. Kneus de kummel in een vijzel. Voeg de kruiden toe en laat de groente gaar worden in circa 5-10 minuten.

Frisse wortelsalade

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 300 g wortel
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 el olijfolie of 1 el olijfolie en 1 el sesam- of amandelolie
  • tuinkers

Rasp de wortel fijn. Maak een dressing van het sinaasappelsap en de olie. Knip wat tuinkers af. Meng de dressing door de wortel en garneer de salade met de tuinkers.