Sesamvleugels
Warme maaltijd voor 2 personen
Sesamvleugels
Benodigdheden
Voor 2 personen
- 300 g kalkoen- of kipfilet
- 1 ei
- sesamzaad
- olijf- of koksolie
- zout
Klop het ei los in een soepbord. Strooi een ruime hoeveelheid sesamzaad op een ander bord. Snijd de filets in platte, niet te grote stukken. Haal het gevogelte door het ei en vervolgens door het sesamzaad. Zorg dat de filets helemaal bedekt worden door de zaadjes. Verwarm intussen de olijfolie of de kokosolie en bak hierin de kalkoen lichtbruin en gaar. Strooi er wat zout zout over.
Geroosterde wortels
Benodigdheden
Voor 2 personen
- 500 g wortel en peterseliewortel
- olijfolie
- eventueel zout
Verwarm de oven voor op ongeveer 180°C. Maak de wortels goed schoon en snijd deze in reepjes of blokjes. Vet een bakplaat in met olijfolie. Leg hierop de wortels en giet er wat olijfolie over. Schuif de plaat in de oven en bak de wortels gaar in ongeveer 30 minuten. Strooi er eventueel wat zout over.
Rucola of veldsla
Benodigdheden
Voor 2 personen
- 50 g rucola of veldsla
- sap van 1/2 citroen
- 2 el olijfolie of 1 el olijfolie en 1 el sesamolie
- honing
- peterselie
Was en droog de sla. Pers de citroen uit. Maak een dressing van een beetje citroensap, olie en honing. Knip wat peterselie klein. Giet de dressing over de salade en garneer de salade met de peterselie.