Gevulde kippendijen, wortelspaghetti en groene groenten

Warme maaltijd voor 2 personen

Gevulde kippendijen

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 300 g kippendijen
  • sesamzaad
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • peterselie
  • iets grof zout
  • olijf- of kokosolie

Snijd de knoflook in kleine stukjes, knip wat peterselie klein en rooster wat sesamzaad. Vouw de kippendijen open en bestrooi het vlees met wat zout, de knoflook, de peterselie en het sesamzaad. Rol de kippendij dicht en steek er een cocktailprikkertje in. Verwarm wat olie in een braadpan en bak de kippendijtjes op een laag vuur lichtbruin en gaar. Strooi er eventueel nog wat zout over. Garneer met sesamzaad.

Wortelspaghetti

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 400 – 500 g bataat, peterseliewortel of pastinaak
  • zout
  • olijfolie

Maak de wortels goed schoon. Schil ze eventueel met een dunschiller. Snijd er lange slierten van of gebruik hiervoor de spiraalsnijder. Verwarm wat olie in een wok of koekenpan. Voeg de wortelspaghetti toe en vermeng al omscheppend de groenten goed met de olie. Dek de pan kort af met een deksel om de groenten net beetgaar te maken. Als de spaghetti goed is giet er dan nog wat olijfolie over.

Groene groenten met witte puree

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • ca. 400 g groenten bijvoorbeeld spruiten, broccoli
  • stukje peterseliewortel of pastinaak
  • olijfolie
  • peterselie
  • zout, peper

Maak de groene groenten schoon en kook deze beetgaar. Kook apart de peterseliewortel of pastinaak gaar in wat water. Pureer de wortel glad en maak de puree op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Garneer met peterselie.