Pompoen-courgette-plakjes
Benodigdheden
Voor meerdere personen
- 1/2 pompoen
- 1/2 courgette
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 50 g pompoenpitten
- 1 à 2 el kokosolie
- kerrie, garam massala
- zout
Schil de pompoen indien gewenst met een dunschiller. Snijd de pompoen in tweeën, verwijder de zaden en snijd de helft in stukken. Snijd de ui in halve maantjes en fruit deze met iets zout tot de ui glazig ziet. Voeg dan iets kokosolie toe en laat de ui lichtbruin worden op een laag vuur. Snijd intussen de knoflook klein en voeg deze op het laatst toe met wat kerrie. Voeg de stukken pompoen toe en een klein beetje water zodat de pompoen gaar kan worden zonder droog te koken.
Verwarm de oven voor op ongeveer 175 °C. Was en snijd de courgette in stukjes en voeg deze toe als de pompoen bijna gaar is. Als beide groenten gaar zijn giet dan het overtollige kookvocht af. Maak op smaak met zout en garam massala. Rooster de pompoenpitten en hak deze klein. Klop de eieren los en vet een langwerpig cakeblik in. Bekleed deze eventueel met bakpapier. Roer de pompoenpitten en de eieren door de groenten en giet het mengsel in de bakvorm. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten. Laat het gerecht afkoelen en snijd er voorzichtig plakjes van.
Tip:
- serveer dit gerecht bij de lunch; bijvoorbeeld bij een witlof- of spruitjessalade.
- dien het op als voorafje of als extra hapje bij een warme maaltijd.