Verrassende salade van bloemkool
Benodigdheden
Voor 2 personen
- Deel van een bloemkool
- Rucola
- 2 bosuitjes
- 2-3 el (Taggia of Kalamata) olijven
- 2 el hazelnoten
- 2 à 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- iets honing
- zout naar smaak
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en het zachte deel van de stronk in kleine stukjes. Breng in een pan ruim water ana de kook. Laat de bloemkool 1 minuut doorkoken en giet de inhoud van de pan meteen in een vergiet. Koel de bloemkool met koud water. Was en droog de rucola. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de noten in stukjes. Maak een dressing van de olie, het sap, eventueel iets zout en wat honing. Meng de dressing met de bloemkool, de ui en de olijven. Serveer deze bloemkoolsalade op een bedje van rucola. Strooi de noten over de salade.
Salade als lunch:
- Als je deze salade als lunch wilt gebruiken eet er dan iets eiwitrijks bij zoals licht gebakken kippendijen of gerookte forel. Maak de kip op smaak met kerrie of garam masala. Gebruik per persoon 75-100 g kip of vis.