Fruitige bleekselderijsalade
Benodigdheden
Voor 2 personen
- paar stengels bleekselderij
- 1 avocado
- bosuitje
- 1 handsinaasappel
- 2 el hazelnoten
- 2 el rozijnen
- 150 g gerookte forel of 100 g gerookte forel en 2 eieren
- 2 a 3 el olijfolie
- sap van een halve sinaasappel
- iets honing
- bieslook of broccolikiemen
Kook eventueel de eieren. Was de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes. Snijd het bosuitje in ringetjes. Snijd de avocado overlangs door en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in de schil in blokjes en haal dit met een lepel uit de schil. Snijd van de sinaasappel schijfjes en vervolgens stukjes. Hak de hazelnoten grof. Snijd de forel in stukjes. Eventueel ook de eieren. ukjes Maak een dressing van de olie, het sinaasappelsap en wat honing naar smaak. Meng de bleekselderij, de avocado, de stukjes sinaasappel, de rozijnen en de forel en eieren met elkaar. Giet de dressing erover en garneer met de hazelnoten, het uitje en de bieslook of de de broccolikiemen.
Variatie:
- Deze salade kan ook als bijgerecht bij een warme maaltijd gebruikt worden. Voeg dan geen forel of ei toe als er al een andere eiwitbron in deze maaltijd zit.