Venkelsalade met garnalen
Benodigdheden
Voor 2 personen
- 1 à 2 venkelknollen
- 1 avocado
- 2 à 3 el olijven (Taggia*)
- 25 g rucola
- 2 eieren
- 100 g Hollandse garnalen
- 4 à 5 el olijfolie
- sap van een halve citroen
- 1 tl honing
- peper en zout naar smaak
- 2 à 3 el gepelde pistachenoten
* Taggiasche olijven zijn afkomstig uit de streek Taggia (Italië). Het is een heerlijke kleine zwarte olijf.
Kook de eieren hard en snijd deze in stukken of plakjes. Maak de venkelknol schoon en snijd deze in stukjes. Snijd de avocado overlangs door en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes terwijl de avocado nog in de schil zit en schep de stukjes uit de schil met een lepel. Meng de olijven, de avocado, de venkel en de garnalen. Maak een dressing van de olie, het citroensap en de honing. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Giet de dressing over de salade. Meng nu ook het ei en de rucola door de salade. Strooi de noten erover en serveer direct.