Groene aspergesalade met lam en frambozen
Benodigdheden
Voor 2 personen
- groene sla
- 400 g groene asperges
- 1 bosuitje
- 150 g lamsrollade of pastrami
- 75 g frambozen
- 1 el sesamzaad
- 4 à 5 el olijfolie
- 1 à 2 el frambozenazijn of sap van een halve citroen
- 1 tl honing
- peper en zout naar smaak
Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges af. Breng wat water aan de kook met iets zout en leg hierin de asperges. Houd de groente ongeveer 5-6 minuten tegen de kook aan. Giet het water af en laat de asperges even schrikken met wat koud water. Laat de asperges goed uitlekken. Was en droog de sla. Snijd het bosuitje in kleine stukjes. Maak een dressing van de azijn of citroensap, olie en honing. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Leg op een schaal een bedje van sla vermengd met het bosuitje. Versier de sla met de lamsrollade of pastrami en de asperges. Giet de dressing erover en strooi sesamzaad over het geheel. Verdeel als laatste de frambozen over de salade.