Zalm met zuurkool en veldsla
Zalm met zuurkool
Benodigdheden
Voor 2 personen
- 300-350 g verse wilde zalm
- 400 g zuurkool
- 1-2 preien
- 2 el olijfolie
- peper
Laat de zuurkool uitlekken. Was de prei en snijd deze fijn. Fruit deze zacht in de olijfolie. Snijd de zalm in blokjes. Bak de vis samen met de prei gedurende een paar minuten, schep af en toe om. Voeg de zuurkool toe en bak het geheel nog even goed door.
Veldsla
Benodigdheden
Voor 2 personen
- 100 g veldsla
- 30 g gepelde walnoten
- 3 el olijfolie
- sa 1/2 citroen
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
Was en droog de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Hak de walnoten grof. Strooi deze over de sla. Meng de olie, het citroensap, de mosterd en de honing tot een dressing en serveer dit bij de salade.