Zalm met zuurkool en veldsla

Zalm met zuurkool

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 300-350 g verse wilde zalm
  • 400 g zuurkool
  • 1-2 preien
  • 2 el olijfolie
  • peper

Laat de zuurkool uitlekken. Was de prei en snijd deze fijn. Fruit deze zacht in de olijfolie. Snijd de zalm in blokjes. Bak de vis samen met de prei gedurende een paar minuten, schep af en toe om. Voeg de zuurkool toe en bak het geheel nog even goed door.

Veldsla

Benodigdheden
Voor 2 personen

  • 100 g veldsla
  • 30 g gepelde walnoten
  • 3 el olijfolie
  • sa 1/2 citroen
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing

Was en droog de veldsla en verwijder eventuele worteltjes. Hak de walnoten grof. Strooi deze over de sla. Meng de olie, het citroensap, de mosterd en de honing tot een dressing en serveer dit bij de salade.